Jubileumsberättelse – Del 2

5 years

Den 19 december 2005 registrerade jag en plats på ett gratis webbhotell och installerade bloggverktyget WordPress på det 5 MB lilla utrymmet.
Mitt första inlägg går att läsa än idag, även i denna version av bloggen. Men resan hit har inte varit spikrak.

Del 2 – De första stapplande stegen

Efter att ha startat i december 2005 hade jag på lite mer än en månad på något outgrundligt sätt redan skaffat mig en liten läsarskara. Jag hade slängt upp min blogglänk på några Blogg-topplistor och besökarna började trilla in allteftersom.
En flitig läsare som återkom redan vid denna tidpunkt och som sedan har återkommit vid flera tillfällen, är ”bless” som alltid har lämnat snälla och givande kommentarer. Hon är en av anledningarna till att jag fortsatt då jag märkte att det fanns trevliga personer ”därute” som både tog sig tid att läsa mina inlägg och dessutom bemödade sig med att kommentera på desamma.

I mars 2006 fick jag plötsligt problem med mitt webbhotell. Något tekniskt strulade hos dem och min blogg försvann från nätet i en vecka.
Jag blev frustrerad och ville fortsätta med mitt bloggande så fort som möjligt och flyttade därmed hela bloggen till den Google-ägda bloggtjänsten Blogger (också känd som Blogspot). Och efter en del trixande och fixande var bloggen igång ännu en gång.
Efter att ha bytt adress denna gång blev det dags för ännu ett adress-byte i maj 2007.
Jag bad mina läsare att donera till bloggen för att betala ett domännamn och ganska snabbt var domän beställd, betald och bloggen huserade nu på swedishteen.nu, samma hem som bloggen har än idag.

Det dröjer ända fram till september 2009 innan nästa tekniska händelse sker, då Blogger plötsligt anklagar mig för att vara en skräppost-blogg och därmed stänger ner mig.
Jag försöker först få igång alltihop igen, men förgäves. Jag tvingas på flykt och hoppar över till en anna bloggtjänst: WordPress.com.
Men efter att ha blivit trött på alla de inlåsningar som Blogger och framförallt WordPress har (den senare fick man inte ens ändra design på bloggen hur man ville, utan att betala extra), lyckades jag få tag på det nuvarande hemmet för swedishteen.nu. Och här huserar nu bloggen sedan den 9 april 2010.
Visst finns det fortfarande saker som jag stör mig på även på detta webbhotellet, men så länge allt funkar ska jag inte gnälla alltför mycket.

Läs alla delarna i jubileumsberättelsen:
Del 1 – Varför började jag blogga och varför fortsätter jag
Del 2 – De första stapplande stegen
Del 3 – Innehåll
Del 4 – Ett stort tack!

Kommentera