Justering av kommentarsriktlinjer

Nu blir det torr och tråkig läsning som ca 5 % av ni besökare faktiskt kommer läsa, men jag vill berätta att jag har blivit lite hårdare med kommentarsriktlinjerna för den här bloggen.

Reglerna är som förut men kommer att efterföljas lite hårdare.
De kommentarer som inte godkänns är:

 • Alltför otrevliga kommentarer
 • Kommentarer som inte har med inlägget i fråga att göra

Anledningen till att jag satt upp dessa riktlinjer är att jag blir trött på kommentarer som bara gör reklam för olika sidor och andra bloggar. De tillför inget.
Har du startat en ny blogg? Kommentera då på riktigt och skriv din bloggadress när du kommenterar. D.v.s. inget ”Hej! Jag har precis startat en ny blogg…”.

Vill du bli länkvän? Maila mig! Det finns en chans att jag gillar din blogg och vill länka tillbaka. Samma gäller om du vill göra reklam på bloggen.
Jag skriver och publicerar här på bloggen för att tillföra roliga texter, bilder och annat till er. Jag finns inte till här för att klistra upp affischer. (Jag vet, det kan låta lite gnälligt.)

Utöver detta har jag även ändrat hanteringen av kommentarerna. Alla kommentarer granskas numera innan de syns. Jag kikar in flera gånger per dag så det bör inte bli långa stunder från att du har skrivit din kommentar tills att den syns.

Invändningar? Förslag? Säg gärna till! Jag lyssnar!

Skrämde jag dig till att inte kommentera? Då har du nog missförstått, 99,99% av alla kommentarer publiceras. Chanserna är alltså jäkligt stora att din också blir publicerad!

Uppdaterat 2011-01-25
Den gamla kommentarhanteringen gäller igen. Kommentarer syns direkt om du har du en tidigare godkänd kommentar.

5 reaktioner på ”Justering av kommentarsriktlinjer

 1. Bra initativ.

  Bloggfenomenet har verkligen gått överstyr. Det började som ”dagbok på internet” och vissa använder det idag för att verkligen förmedla något. Sina dikter? Olika tips.. mat, böcker, film, kläder. FINE!

  Men denna ständiga jakt efter att få så många på bloglovin’ eller ha 150 kommentarer på att skriva ”hej, idag köpte jag en Fanta”, vad f*n handlar det om? Bara för att 10-20 bloggare har lyckats och kan bedriva en hemsida på pengar och nå ”framgång” betyder det inte att ALLA kan det. Speciellt inte folk som inte har något att säga.

  Visst är det kul med höga läsarsiffror OCH få massa kommentarer, men då ska det vara för att någon verkligen uppskattar det man skriver. Inte för att DOM ska tjäna något på det.

  Jag driver också en blogg som ”fler” och ”fler” börjar hitta till. Men de stannar för att de av någon anledning vill. Inte för att jag tvingar dom !

  Hoppas ingen skrev något elakt om min ”prinskorv” bara :-)

  1. Jag får väl nämna att jag jagar själv läsare så gott det går. Jag försöker synas på annat håll och på så vis kanske locka besökare hit.
   Men jag lämnar alltid en kommentar efter mig som ger någon form av respons tillbaka.

   Det alltså helt okej att länka till sin blogg, men det ska inte vara syftet med kommentaren.

   Reglerna infördes för länge sedan. Detta är mer för att öka tydligheten.

 2. Det är inget fel att försöka ragga läsare – men det finns bra och det finns dåliga sätt att bedriva detta på. Alldeles för många väljer att använda de dåliga sätten, en del som beskrivs i detta inlägg.

  Att skriva ovidkommande kommentarer modell ”Hej, jag har startat en blogg på adress bla bla bla” är ett jättebra sätt att få mig att totalt ignorera den. Speciellt om man försöker göra reklam för sin tråkiga modeblogg på min lustblogg.

  De flesta dåliga metoder är ungefär som att ställa sig på torget och försöka dela ut reklamblad till förbipasserande. Som de flesta säkert känner till har detta oftast motsatt effekt – man ignorerar reklambladet och markerar vad det än är som ”ointressant” i huvudet. Tänk själv på hur man reagerar med dessa envetna telefonförsäljare som hela tiden vinkar ner en och försöker pracka på en nåt nytt abbonemang.

 3. Går det inte att ha så att om man haft en tidigare godkänd kommentar så syns kommentaren direkt när man kommenterar (gud vilken råddig mening, men du fattar)? Så har jag och jag tycker att det funkar riktigt bra. Jag har aldrig varit med om att någon som kommenterat tidigare och blivit framsläppt plötsligt börjar skriva elakheter eller komma med reklam.

  Och ARGH för sådana som skriver bara ”hej kolla in min nya blogg”. Jag kommenterar också på massor med bloggar, ibland enbart i syfte att locka läsare, men jag kommenterar INTE om jag inte har något vettigt att säga.

Kommentera