En ansvarsfull invandringspolitik

Jag vet. Det var korkat. Att skriva kommentarer på Aftonbladet är totalt lönlöst.
Men jag försökte ändå innan ikväll (klockan 19:34).

Jag fick för mig att kommentera på detta inlägget (http://blogg.aftonbladet.se/ledarbloggen/2011/01/vems-flyktingpolitik-for-egentligen) på deras ”Ledarblogg” som kommenterar de saker som utrikesminister Carl Bildt och dåvarande migrationsminister Tobias Billström hade sagt i ett möte med en amerikansk ambassadör. Deras kommentarer har blivit offentliga tack vare Wikileaks.
Självklart blir deras uttalanden nedslagna på alla sätt man kan tänka sig.
Och jag, min dumme jävel, ville vara med i diskussionen med en kommentar på detta blogginlägg.

Men min kommentar blev aldrig publicerad. Suprise, suprise.
Här kommer den därmed i bildform (jag tog en skärmdump innan jag skickade iväg den då jag anade redan på förhand att den inte skulle publiceras):

Refuserad kommentar på Aftonhorans ledarblogg

Jag vet. Den kanske var hård i tonen och mitt fuskcitat vad Bildt eller Billström inte hade sagt var väldigt hårt, men jag försökte att få fram en åsikt. Plus att jag hoppade på Aftonbladet för deras uselhet.

Hade jag varit en hatande nazist som skrivet att ”alla svartskallar ska dö” eller något annat efterblivet, då förstår jag denna diskussionscensur.
Men så var inte fallet. Jag pekade på att merparten av de 20 000 irakier som sökt asyl verkar ha fått det och att svensk media eviga diskussionsdödare bara ställer till med mer problem och gynnar Sverigedemokraterna.

Vad menar jag då med min rubrik: ”En ansvarsfull invandringspolitik”? Jo, jag tycker att vi i Sverige ska ha både invandring och flyktingmottagning. Invandring kan gynna landet ekonomiskt i längden, medan flyktingmottagning mycket väl kan vara en förlustverksamhet. Utifrån detta får man göra en budget som tar upp alla inkomster och utgifter i förväg (så gott det går).
Detta innebär självklart att det både kommer finnas personer som får hjälp i Sverige och de som blir utan hjälp. Och de som inte fick hjälp kan kanske få hjälp i något av våra grannländer eller annat EU-land.
Det gäller alltså att se till så att flyktingmottagningen inte blir en så stor förlustverksamhet att den drabbar andra delar av budgeten.
Ska det va så jäkla svårt?

Psst! Var inte orolig. Nästa inlägg blir fullt med kuk!

Kommentera