Några ord om fildelning

Om man vill lyssna på musik eller titta på film får man väl betala för det? Varför gnälla?
Så tycker vissa. Och visst kan det kännas logiskt att betala för de saker man vill ha.

Men för varje gång en person har blivit fasttagen för ”fildelningsbrott”, varje gång det ska prånglas igenom ett nytt frihets-destruktivt lagförslag, varje gång jag ser en anti-pirat-trailer på en köpt DVD, varje gång de jävla skiv- och filmbolagen gnäller över att de inte tjänar pengar samtidigt som de i själva verket drar in miljoner, blir jag mindre och mindre benägen att betala för mig.
Varför i hela friden skulle jag vilja stödja de här hemska bolagen? De gör inget annat än gnäller, är teknikfientliga, vill inte ha utveckling, jagar vanligt folk och samtidigt tjänar storkovan.¨

Jag försöker att stödja de bolag som inte straffknullar sina kunder. De andra hoppas jag dör ut snarast möjligt. Och jag försöker undvika dem så mycket som möjligt.

Kommentera