När det har brunnit i skallen

Det finns två typer av folk vars åsikter jag inte klarar av.
Jag brukar vara hyfsat tolerant mot andra personers åsikter, men när det kommer till vaccinationsmotståndare och abortmotståndare blir jag inte rolig att spendera tid med.

Jag får inte in i mitt huvud hur man kan vara vaccinationsmotståndare. Vaccinering är en av de största medicinska landvinningarna som gjort att människor kan leva bättre och längre. Hur kan man vara motståndare till något så positivt? Hur kan man neka sina barn vaccin? Vill man att sina barn ska drabbas av polio och riskera hamna i rullstol resten av sitt liv, helt i onödan?

Abortmotståndare är lite annorlunda dumskallar. De har fått för sig att ”alla barn har rätt att leva”, när det inte handlar om liv utan om en kvinna har rätt att bestämma över sin egen kropp eller ej.
En kvinna ska inte behöva föda ett barn hon inte vill ha. Det är varken bra för kvinnan, barnet eller samhället.

Båda typen av motståndare vill samma sak: tvinga deras egna åsikter över andra människor. Att andra måste leva efter deras snedvridna regler och åsikter.

Alla har rätt till en egen åsikt, lika mycket som jag har rätten att kalla dessa dumskallar för just: dumskallar.

En reaktion på ”När det har brunnit i skallen

  1. Alla har ju rätt till sin egen åsikt, men att vara vaccinationsmotståndare handlar inte direkt om en åsikt eller etik och moral, de är bara felinformerade.

Kommentera